Parempiin tuloksiin fiksulla opiskelulla

Oikotietä onneen ei ole: kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan valinnat tehdään valtaosin valintakoemenestyksen perusteella. Valintakoe pohjautuu ennalta ilmoitettuun kirjallisuuteen, jonka sisältö on lukion tai ammattikoulun juuri suorittaneelle henkilölle valtaosin ennalta tuntematonta. Hyväkään yleissivistys ja maalaisjärjen käyttö eivät pelasta kokeessa, jossa tuloksen täytyy olla erinomainen ja knoppitietojen hallussa.

Hyvällä suunnittelulla luku-urakasta voi kuitenkin tehdä huomattavasti mieluisamman ja parantaa onnistumistodennäköisyyttä. Tällä sivulla annamme muutamia hyväksi havaitsemiamme vinkkejä urakkaa varten.

Lukutekniikka

Erilaisia lukutekniikoita

Oman lukutekniikan löytäminen

Lukusuunnitelman laatiminen

Laadi lukusuunnitelma hyvissä ajoin. Voit laatia suunnitelman tarkemmin lähiviikoille ja suurpiirteisemmin myöhemmille ajankohdille. Päivitä suunnitelmaa välillä ja ota huomioon esimerkiksi vaikeaksi kokemasi asiat.

Vinkkejä opiskelutekniikkaan -videot

Yle Areenassa on katsottavissa hyvä neliosainen videosarja. Pääset katsomaan jaksot täältä.


Muista lepo

Lukumäärän lisääminen unen kustannuksella on harvoin järkevää. Aivot tarvitsevat lepoa toimiakseen täydellä teholla. Nuku siis joka yö määrä, jolla koet itsesi virkeäksi.

Älä lannistu

Hyvin harva selviää valintakoeurakasta ilman epätoivoisia hetkiä. Luovuttaminen on huonoin vaihtoehto.

Laadi lukusuunnitelma

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Laadi lukusuunnitelma hyvissä ajoin. Voit laatia suunnitelman tarkemmin lähiviikoille ja suurpiirteisemmin myöhemmille ajankohdille. Päivitä suunnitelmaa välillä ja ota huomioon esimerkiksi vaikeaksi kokemasi asiat.